HTML

In Globalisation We Trust

Mi tudjuk miért jó a McDonalds!

Friss topikok

SzólSzab

az állam lebontása kiskáté 2/10

2007.02.08. 15:10 radio

Hogyan bontsuk le az államot, pragmatikusoknak, akik az anarchiát utópista fantazmagóriának vélik.

2: Webkettőt mindenkinek!

Alapvetően az állam a közösség vagy ország vagy régió - attól függően, hogy milyen szinten akarjuk csinálni - minden egyes háztartásába számítógépet tesz és kötelezően bevezeti a szélessávú internetet, és rászorultságalapon támogatja a díjak kifizetését.

Ezzel együtt megemelt óraszámban minden iskolában elkezdenek felhasználói szintű informatikát tanítani, történelem- irodalom- és osztályfőnöki órákon pedig elkezdenek az ostoba kronologikus és hagyományőrző topikok helyett aktuális problémákon rágódni és vitakultúrát kialakítani.

Eljutunk oda, hogy már nemcsak a kiváltságosok használják az internetet és lesznek részei új típusú közösségeknek, hanem a társadalom szélesebb rétegei is. Az állami és nagy kereskedelmi médiumok tematizálási monopóliuma megszűnik, átalakul a hír és az információ fogalma, a demokrácia kiteljesedik.

Az emberek elkezdenek gondolkozni, hogy jó-e a centralizáció. És ez a lenyeg.

6 komment

Címkék: webkettő állam anarchia lebont

A bejegyzés trackback címe:

https://inglobwetrust.blog.hu/api/trackback/id/tr7134904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mura · http://www.ingyenebed.hu 2007.02.10. 18:32:51

És ilyen módon az állam kezébe kerül az egész web-es infrastruktúra. Aki rosszul viselkedik, annál kikapcsolja a webet. A szegények csak a közszolgálati web2-t használhatják. (Nem beszélve a Sulinet program tanulságairól) Nemzetbiztonsági okokból gondosan lekövetik néhány ember levelezését. Egy ilyen kritikus infrastruktúra esetében in state we trust?

Egyébként meg miért ne vetessen az állam mindenkivel kötelező jelleggel Adam Smith-t, a szegényeknek meg adjon ingyen?

schultze · http://inglobwetrust.blog.hu 2007.02.10. 22:15:05

murának igaza van.
nem szabad az államot építeni, stabilizálni, foltozni. csak is kizárólag bontani a köveket, vagy robbanóanyagot tömni a lyukakba.

miért pont az internet lenne az állami feladat? (hamár az ortt a tv ről száműzte:
www.youtube.com/watch?v=4pn4kZyqVRU
mer ugye a netezésnek is vannak negatív externáliái)

egyébként kötelező iskolára gondoltál?
államilag összeállított kötelező tananyaggal?

Demokratura 2007.02.11. 20:32:34

Üdv, Radio!

Te tiszta hülye vagy öcsém.
Az internet nem teremt igazi közösséget. Már pedig valahol szocializálódni kell.
Elgondolkodtál ezen?!

0k- · http://ekezet.com/ 2007.02.12. 22:03:33

szerintem nem az internet tehet az emberek elszigetelődéséről, mert az indivudalizációs folyamat régebbi nála. ellenben ha már mindenki egyre a saját világába záródik, az internet segíthet összekotni a hasonló érdeklődésű és gondolkodású embereket.

ezzel együtt a téma időszerűtlen, mivel nálunk előbb talán építeni kellene egy normális államot, hogy utána legyen mit lebontani.

radio 2007.02.13. 01:50:34

Tiborc. Javaslom, gondolkodj el még egyszer azon, hogy mit mondtam.

3k. Ja, igazad van, persze, működjön jobban az állam, nyilván nincs realitása ma Magyarországon elkezdeni a totális privatizációt. Persze, mi is gondolkodunk adórendszerekről, meg belpolitkáról, meg ilyenekről. Oké, de nem ez itt a kérdés. De beszéljünk róla, mindenképp.

vadnyul · http://kismaganszelsojobb.blogspot.com 2007.02.14. 11:36:57

Az állam utolsó tette lenne? Bevezeti az internetet mindenhova, aztán jól megszűnik? És hol is marad ebből a buliból Piacisten? Az aktuális problémáknak pedig nincs köze a múlthoz?
süti beállítások módosítása