HTML

In Globalisation We Trust

Mi tudjuk miért jó a McDonalds!

Friss topikok

SzólSzab

a net neutrality ellen

2007.02.20. 02:21 schultze

Amcsi komcsik azért lobbiznak, hogy törvényileg garantálják, hogy a weben mindenki legyen egyenlő. ( video ) ( wiki ) ( honlap )

A dolgot onnan ragadják meg, hogy a web en nem lehet első és másodrendű user. Miért ne lehetne? A vonaton is osztályok vannak, egy nézőtéren pedig szektorok vannak.

Ha befizeted a dupla árat, akkor elsőbbséget kapsz a szerverre bemenetelkor.
 pl.. Van szűk kapacitás, összesen 5 perc szükséges a sok átmenő info átvitelére 5 usernek. Ki kapja meg először? Vagy mindenki vár 5 percet a teljes tartalomra, vagy megkapja 1 perc után az aki többet fizet és csak az 5. végén az, aki nem fizet többet.

Fizethet a jól prosperáló pornóoldal, hogy az ő dolgai mindenkihez gyorsabban jöjjenek le, vagy a user, hogy az ő általa lekért dolgok jöjjenek gyorsabban. Vagy akár a szolgáltató mondja azt, hogy a videó anyagokat a végére hagyom, hogy boldogabbak legyenek a szimpla userek.

Amúgy lehet, hogy nem látom tisztán át ezt a témát (horribile dictu: tévedek), de a post-öröm onnan fakad, hogy eszembe jutott, hogy nem csak a villanyáram liberalizálásáról lehet írni, vannak külföldön jobb topikok is.

(Viktor által javasolt cikk )

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: net neutrality no

A bejegyzés trackback címe:

https://inglobwetrust.blog.hu/api/trackback/id/tr4138112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Edukált kommunikációs blog 2007.02.24. 17:26:49

Net-neturality és anarchokapitalista ismerősökNéhány ismerős az inglobwetrust blogján írta, hogy szerintük egyértelműen hülyeség a net-neutrality vita, szerintem nem teljesen. Abban viszont biztosan egyetértek velük, hogy valószínűleg hozzám hasonlóan ők…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása