HTML

In Globalisation We Trust

Mi tudjuk miért jó a McDonalds!

Friss topikok

SzólSzab

(Smoking) Ban of England

2006.12.05. 20:08 radio

Nahát, nahát, nem lehet áprilistól többé dohányozni az angol pubokban. Jó plán. Korlátozzuk csak a szabadságot, mert az jó. Nem lehetne inkább azt mondani: nem szólunk bele az életetekbe, srácok, de ha blázoltok, akkor fizessetek többet az egészségbiztosításért. És mindenki nyisson olyan pubot, amilyet akar. Majd szépen lesznek olyanok, amelyekben nem lehet dohányozni (egyébként Magyarországon is léteznek, úgy hívják őket, hogy teaház.) meg olyanok is, amelyekben lehet.

Egyszerűen nevetséges ezt állami szinten korlátozni, mert puba járni nem kötelező. Ergo ha oda mész, vállalod annak a kockázatait. Úgyhogy az inglobwetrut javaslata: magánszámlás egészségügy és szabad pubok. Meg szabad emberek.

8 komment

Címkék: anglia cigi tilos

A bejegyzés trackback címe:

https://inglobwetrust.blog.hu/api/trackback/id/tr1321200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám 2006.12.05. 21:11:15

Szabadságszerető dohányosok egyesüljetek!

Én csak az első vagyok, félszívvel meg semmit nem csinálok, de mindenkinek ajánlom a Thank You for Smoking című filmet.

schultze · http://inglobwetrust.blog.hu 2006.12.07. 13:43:48

ebben az országban mindent a dohányosoknak kell szerintem elintézni. a nem dohányzó helyeket is nekünk kell megnyitni, hogy ne tüntessenek a nonszmókerek.

Ádám 2006.12.12. 10:16:55

nol.hu/cikk/427696/

"A dohány elleni harc úttörője Kalifornia állam volt, ahol tizenegy éve vezették be a zéró toleranciát. Az ottani adatok, akárcsak a 2003-ban szintén füstmentessé váló New Yorkból származó kimutatások azt bizonyítják, a vendéglátó-ipar profitál a törvényből. Az emberek ugyanis tovább maradnak, többet esznek, és még alkoholból is többet fogyasztanak."

"Skóciában, ahol a mindent elhomályosító füst a kocsmai dekoráció elengedhetetlen része volt, kilenc hónapja tilos a dohányzás. Az eddigi adatok szerint a vendéglátó-ipari egységek árbevétele éppen ennek köszönhetően tíz százalékkal nőtt!
...kimutatások szerint a cigarettázók is kevesebbet szívnak egy kocsmában töltött este alatt. "

regtor 2006.12.12. 14:06:29

ha igy nyereségesebbek, akkor felmerül a kérdés: miért nem csinálták meg maguktól?

a válasz a fogoly dilemma. amíg választhatnak a pubok, addig nem éri meg kitiltani a dohányosokat, mert a kedves vendégek átmennek szomszéd pubba. ha együtt önként kitiltják, akkor mindenkinek jó, de bárkinek megéri dezerálnia. ezért az állambácsi megtiltja a dolgot, és a haza fényre derül.

a másik lehetőség, hogy nem hisszük el az adatokat.

Ádám 2006.12.12. 19:07:26

"Smoking in enclosed public places will be banned in England from 1 July 2007, the government has announced." írta a BBC.

Szerintem a legfőbb érv a dohányzás tiltása mellett az, hogy a passzív dohányzás nem kellemetlenség, hanem halálok.

Bármilyen rossz is elszenvedni a állami kényszert, a utcán való dohányzás kényelmetlenségét, de ez nem összemérhető kár azokkal, akik passzív dohányzás miatt halnak meg, pl. Németországban, ahol nincs semmyilyen szabályzás, évi 3000 ember.



radio 2006.12.12. 23:47:35

A kocsma definíció szerint egészségre káros jószág. Két hasznos árucikk van: az ásványvíz, és az első pohár minőségi vörösbor.
Ha ti vagytok a népegészségügyi lobbi, akkor miért kéne az egymillió alkoholista hazájában a dohányzókat szopatni?

Nem feltétlenül az állami szabályozással van tehát a baj, hanem annak indoklásával. Mondja azt Mr. State, hogy kitiltom a dohányosokat a kocsmákból, annak érdekében, hogy több legyen a bevétele a kocsmáknak.

Csak ez a kamu health-hype röhejes. A nem dohányzók fizessék ugyanúgy meg a füstmentes hely árát, ahogy a dohányosok a füstösét.

Könyörgöm, akkor legyen tax a dohányzó kocsmán, de ne tiltsuk ki. (GDP-növelő piackorlátozás, de nem tiltás.)

Ádám 2006.12.14. 03:42:20

Skócia bevezett és Anglia be fogja vezetni a tiltást.
Németországban ugye a szövetségi tartományok önállóan dönthetnek határaikon belül, köszönhetően a dohányipar lobbijának. És nem a vendéglátóiparénak, mert mint az kiderült nekik ez a döntés egyáltalán nem rossz.

Az én értékválasztásom alapján a tiltás nem az ördögtől való szabályozási eszköz, szerintem nálunk nem lenne hatékony a büntető jellegű adóztatás, egyszerűen nem fizetnék be.

"Csak ez a kamu health-hype röhejes."
Hát az a évi 3000 német halott nekem kicsit sok.

Én a skótokkal vagyok. :)

Ádám 2006.12.14. 03:48:09

"Ha ti vagytok a népegészségügyi lobbi, akkor miért kéne az egymillió alkoholista hazájában a dohányzókat szopatni?"

1. Az alkoholtilalom nem hatékony lásd USA, a dohányzástilalom pedig igen, lásd Skócia.

2. Mert a dohányzásnál VAN egy iszonyat negatív externália. És az se baj ha a tiltás miatt kevesebbet szívtok.
süti beállítások módosítása