HTML

In Globalisation We Trust

Mi tudjuk miért jó a McDonalds!

Friss topikok

SzólSzab

kendernap

2007.05.13. 00:43 schultze

Szóval folytatva ezt.
a.) Libertáriusként lehet úgy érvelni, hogy jogom van az önpusztításhoz.
b.) Világnézettől függetlenül a jelenlegi szabályozás debil.

Ha a fű tényleg az ördögtől való, ahogy OrbánV mondotta, akkor sem így kell visszaszorítani.

Gyönyörűen gúnyolja a szabályozást A Kábítószer-terjesztők Érdekvédelmi Szövetségének ál-közleménye:

"Mi, drogterjesztők is a háttérből lelkesen azért szurkolunk, hogy a kábítószer-kereskedelem továbbra is a feketegazdaságot gyarapítsa, és a jövőben se kerüljön sor állami beavatkozásra. Örömünket fejezzük ki, hogy léteznek még olyan szervezetek, amelyek a kapitalizmus eredeti szellemének megfelelően, felvállalják azt a gazdasági formát, amelyben a piacot kizárólag a kereslet és a kínálat határozza meg, az Állam pedig nem akarja meghatározni, hogy ki, mikor, hol vásárol illegális kábítószereket. (...) Tudjuk és értjük, a jelenlegi büntetőjogi tiltás nem ránk vonatkozik. Minden tíz rendőrségi ügyből kilenc a fogyasztókat érinti. Nekünk ez így jó, üdvös és adómentes, a kieső fogyasztók utánpótlása pedig garantált."

Évente 6-8 ezer eljárás fogyasztók ellen.

Ami pedig a múltkori Independent-es cikket illeti, itt a szakmai kritikája.

Holnap MMM. Tűntetni megyek, nem reklámozni és nem is betépni.

6 komment

Címkék: drog marihuána kender legalize

A bejegyzés trackback címe:

https://inglobwetrust.blog.hu/api/trackback/id/tr2674997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:-S 2007.05.13. 14:22:32

Folytatva akkor az ottanit :-)

Ugye én igazi kocadohányos vagyok - csak részegen, bulikban, alkalmilag.
A múltkor az egyik barátom fogta, és kivette a kezemből a cigit. Eltaposta, hogy én ilyet ne csináljak. Hát mit mondjak, kitört belőlem a zsigeri liberális, nem nagyon kaptam levegőt...

Aztán amikor panaszoltam az esetet másoknak, a reakció rendszeresen az volt, hogy "voltaképp igaza volt" (esetleg megspékelve azzal, hogy "de azért eltörem volna a lábát"...). Na de a vicc az, hogy ezek közül a legtöbben - legalább velem azonos szinten - ugyancsak dohányoztak...

Szóval akkor hogy is van ez a szabad és felelős döntés? Miért is dohányoznak az emberek? Kezdetben talán csak azért, mert jól mutat, és később sem örülnek neki, hogy rászoktak - nem?

De nem-e jobban járt volna mindenki, ha még az elterjedése előtt, amíg még lehetett, sikerült volna megakadályozni, hogy divatba jöjjön a dolog - akár bizonyos szabadságkorlátozás árán is? Tüdőrákosunk kevesebb lenne, az biztos.

-------

"(A tiltás) Főleg nem hatékony a problémás tinédzserek fogyasztásának megakadályozásában"

Ebben nem nagyon hiszek. Fűhöz jutni azért egy - pénzzel amúgy sem túlzottan ellátott - átlagtinédzsernek valamivel nehezebb, mint mondjuk cigarettához, amit ugye elvileg szintén csak 18 éven felül adnak...

-------

Igen, az Independent cikkét szokás lehúzni legalizátor körökben. Nem vagyok szakértője a kérdésnek, nem tudom, melyik érv mennyire megalapozott; de vajon tényleg ilyen egyszerű meggyőzni egy, a legalizálásért régóta küzdő szerkesztőséget néhány megalapozatlan adattal?

:-S 2007.05.17. 00:15:20

Egy új hozzászólás vajon helyre rakja a "Friss topikok" mezőt ott jobbra fent?

:-S 2007.05.17. 17:58:53

well, csak részben :-(

ergé 2007.05.19. 16:20:07

mikor mondta azt Orbán, hogy a fű ördögtől való, hmm?

:-S 2007.05.19. 21:51:19

részletkérdés :-D

schultze · http://inglobwetrust.blog.hu 2007.05.20. 12:31:06

Ugy mondotta, hogy
"Aki a drogokkal kacérkodik, az az ördöggel cimborál" hogy pontos legyek, szerintem 2002 tájékán.
süti beállítások módosítása