HTML

In Globalisation We Trust

Mi tudjuk miért jó a McDonalds!

Friss topikok

SzólSzab

szavazás az államról

2007.02.13. 14:39 schultze

az ellenzék által népszavazásra bocsátott kérdésekhez hasonlóan, én is szavazásra bocsátom az állam szerepét. Kicsit más megfogalmazásban, persze, de azzal a különbséggel, hogy nem gondolom, hogy az eredmény majd bármihez is kötne...


4 komment

Címkék: vote1

A bejegyzés trackback címe:

https://inglobwetrust.blog.hu/api/trackback/id/tr8036259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M0uFl4n3 2007.02.14. 01:13:14

Kicsit experimentális volt még ez a szélesség-állítás, de megjavítottuk! Hajrá, király a blog!

tallian.miklos · http://repubican.blog.hirszerzo.hu 2007.02.14. 09:36:17

Juj, elég durvák az eredmények, legalábbis nekem, kicsit sokan szavaznak a "munkát, kenyeret" verzióra. Mi volna, ha ezt a kérdést az Indymedián tenné fel valaki, nem itt?

libike 2007.02.18. 20:10:49

az miért nem elképzelhető, hogy kicsit az állam, de erős szociális hálót tart fönn, vagy talén abban több minden fér bele, ha azt mondom, valamilyen módon segítséget nyújt a rászorulóknak?

schultze · http://inglobwetrust.blog.hu 2007.02.20. 18:32:04

Mindent lehet, a szavazó box a szavazás öröméért volt.
Messze okosabban kellett volna csoportosítani, de voltak korlátok: (táblázat mérete, az 'európai' megoldásokkal szembeni gúny megtartása és a nemtörődömségem)

Aztán persze szociális hálót többféle képpen lehet. Kötelező párt és szakszervezeti tagság, az egyház pénzelése, foglalkoztatási programok, kötelező oktatás.

Meg, ha az állam csak szolidáris, akkor könnyen belebukhat, mert az alsóosztályok ritkán szavaznak és kevesebben is vannak, a középosztály pedig kurva smucig. Nem szivesen adnak a betegeknek és a szerencsétleneknek pénzt.

süti beállítások módosítása